Speiderliv

Her finner du informasjon om speiding generelt og ting vi synes hører naturlig inn under det å være speider. Ikke alt er bare for speidere, men alt du finner her er en del av det å være speider.

Har du innspill eller kommentarer så ikke nøl med å ta kontakt med oss. Du finner kontaktinformasjon på forsiden vår eller under menyen til de enkelte enhetene i speidergruppa vår.


Hva er speiding?

Publisert: 14.04.13

4 stikkord gjør alt mye klarere


Ansvar og ledelse - "å bli Ass"?

Publisert: 14.04.13

Et merke ved skjortelommen kan vise at du har en lederfunksjon i patruljen. Patruljeassistenten, eller "assen" som speideren kalles, er normalt den første lederfunksjonen du får i troppen. Den er ikke mindre viktig for det.


Hjelp - jeg skal lede......

Publisert: 14.04.13

Peff (patruljeføreren) er høyeste lederfunksjon i speiderens opplæringsprogram. Man blir ikke utnevnt til oppgaven, man aksepterer den frivillig og tar selv ansvar for jobben. Dette er en mulighet for speidere som ikke bare vil utvikle sine ferdigheter gjennom aktivitetene, gradene og merkene.

Å være peff medfører enkelte tilleggsoppgaver og -ansvar. Det er mye opp til deg selv om du føler dette som negativt eller som positivt. Som ledere ser vi i alle fall frem til å bli kjent med deg på en helt annen måte og til å være mer sammen.